sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Tiramisuuu!

Kello on yksi yöllä ja Joni on poikien kanssa baarissa,joten päätin tässä ajankuluksi sitten päivittää tänne mun tekemän Tiramisun ohjeen,jonka tein perjantaina.Joo siis tää mun puhuttu dietin aloittamin alkaa vasta maanantaina,mutta en mä tota paljon syönyt vaan enemmän mä nautin ton tekemisesta ja maistaminen oli vaan pieni lisä bonus. :DTämä on kyllä just semmoinen jälkiruoka,jota ei voi paljon syödä kerrallaan,joka on siis just hyvä asia. Tää oli ensimmäinen kerta kun tein Tiramisua ja toi onnistui yllättävän hyvin. :)
Tarvitset:
- 4 Munaa
- 4 rkl sokeria
- 500g Mascarponejuustoa
- Savoiardi keksejä 1 paketti 24kpl (itse käytin 16 keksiä)
- Amaretto likööriä 3-4 rkl
- Kahvia tosi vahvaa tai espressoa 1-2 dl
- Tummaa kaakaojauhetta
1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kuppeihin!!
2. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa ne vaahdoksi.
3. Lisää vaahdon sekaan mascarponejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Nyt vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (nosta kuppi ylösalasin ja jos vaahto ei tipu kupista se on tarpeeksi kovaa). Munat ja kuppi pitää olla huoneenlämpöisiä!!
5. Sekoita valkuaisvaahto kevyesti nostellen toisen massan sekaan.
6. Lisää massan sekaan amaretto likööri.
Massa valmis :)
7. Dippaa keksit yksi kerrallaan kahviin.Älä kastele liikaa!! Itse tein näin ja olivat ehkä hieman liian kosteita valmiissa tuotteessa.Voit lisätä hieman Amaretto likööriä myös kahvin sekaan.
8. Käytä vuokana jotain ton tapaista tai sitten jotain matalampaa ja vähän leveämpää.
Laita vuoan pohjalle vähän  massaa ja lado kekseja päälle.Seuraavaksi laita reilusti massaa keksien päälle.Voit laittaa jo tohon massan päälle vähän kaakaojauhetta.Lado taas keksit ja niiden päälle massaa.Tein siis itse kaksi keksi kerrosta,mutta se riippuu paljon minkälaista vuokaa käytät.
Valmis!!! Laita vielä päälle paljon kaakaojauhetta ja anna tekeytyä jääkaapissa (muista folio päälle) ainakin n.2 tuntia ennen,kuin tarjoat tätä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti